logo co-accPublicatiefraude by MC


Posted on September 1 , 2015 at 9:00 PM


Belgisch staatsblad

Onlangs is er een nieuw gevaar voor ondernemers aan het licht gekomen. Valse officiële publicaties in naam van uw onderneming. De gevolgen van deze nieuwe vorm van criminaliteit mogen niet onderschat worden.

Valse benoeming van bestuurder / zaakvoerder
In het bekend geraakte geval was er iemand die een publicatie had ingediend waarmee hij zichzelf als bestuurder/zaakvoerder van diverse vennootschappen benoemde. Deze publicaties waren zogezegd goedgekeurd door de algemene vergadering of andere bestuurders.

Gevolg?
Op het eerste zicht lijkt dit nog niet gevaarlijk, maar de "nieuwe" bestuurder stapte met zijn volmacht naar de bank om als nieuwe zaakvoerder/bestuurder toegang te krijgen tot de bedrijfsrekening. Daarnaast heeft hij ook het recht om contracten en bestellingen af te sluiten. Indien iemand de publicaties van de onderneming zou natrekken zien ze dat hij effectief een mandaat heeft in de onderneming.

Hoe beschermen?
Aangezien momenteel de huidige bestuurders/zaakvoerders niet worden ingelicht over publicaties over hun onderneming heeft VOKA, Tak-51 advocaten en TRI-S eens gratis online tool ontworpen. Met deze tool kan u ervoor zorgen dat u op de hoogte wordt gehouden van publicaties van de gekozen onderneming.

Tool: http://www.wettelijke-publicaties.be

Bij co-acc volgen wij ook steeds alle publicaties op van de ondernemingen waarvan wij de volledige boekhouding beheren. Op deze manier bent u reeds beschermd tegen deze nieuwe vorm van misbruik. Aarzel niet om contact met ons op te nemen indien u hierovern nog vragen zou hebben.
Opgelet voor publicatiefraude Sept 01, 2015 at 09:00 AM

Opgelet voor valse publicaties in naam van uw onderneming. Lees hier hoe u zich beter kan beschermen tegen deze nieuwe soort van criminaliteit.

Kilometervergoeding Aug 01, 2015 at 10:00 AM

Wanneer uw werknemers beroepsverplaatsingen maken met hun eigen wagen, wordt er van u als werkgever verwacht om deze kosten terug te betalen. Deze kostenvergoeding is niet onderworpen aan RSZ-bijdragen en aan belastingen voor zover de vergoeding werkelijke kosten dekt.

Bedrijfswagens June 29, 2015 at 9:00 PM

Sinds begin 2012 is de berekening van het voordeel voor het privégebruik van een bedrijfswagen helemaal gewijzigd. Sinds begin 2012 moet men bij de berekening geen rekening meer houden met woonafstand van het werk maar met de “cataloguswaarde” en de Co2 uitstoot van de wagen.